Primul album lansat de trupa The Rolling Stones în anul 1964 a avut același nume ca și trupa, „The Rolling Stones„. Albumul a fost lansat la scurt timp după albumul de debut al trupei The Beatles și a devenit rapid un succes comercial.

Albumul conține 12 piese, majoritatea cover-uri ale unor artiști americani precum Chuck Berry, Muddy Waters și Willie Dixon. Sound-ul albumului este caracterizat de chitara electrică puternică a lui Keith Richards și de vocea expresivă și plină de energie a lui Mick Jagger.

Albumul debutează cu piesa „Route 66„, o cover a piesei lui Bobby Troup, care a devenit unul dintre cele mai cunoscute hituri ale trupei. Piesa prezintă sound-ul caracteristic al trupei, combinând chitara electrică puternică cu vocea puternică și plină de entuziasm a lui Jagger.

În continuare, albumul continuă cu piese memorabile precum „I Just Want to Make Love to You” și „Walking the Dog„, care au devenit ulterior hituri ale trupei și au contribuit la definirea sound-ului lor caracteristic.

Albumul conține și câteva piese mai lente și sensibile precum „Little by Little” și „Tell Me„, care au adăugat o notă de diversitate și au arătat latura mai subtilă și introspectivă a trupei.

În concluzie, albumul de debut al trupei The Rolling Stones este o capodoperă muzicală care a influențat multe alte trupe și artiști și a contribuit la definirea sound-ului muzicii rock.

Sound-ul unic al chitarei lui Keith Richards și vocea expresivă a lui Mick Jagger au făcut din acest album o capodoperă a genului rock și un punct de referință pentru muzica rock de astăzi.

The Rolling Stones – The Rolling Stones

1. Come On 2:43
2. I Wanna Be Your Man 2:02
3. Not Fade Away 2:22
4. Little By Little 2:54
5. I Just Want to Make Love to You 2:31
6. Tell Me 2:42
7. Time Is on My Side 2:51
8. Congratulations 2:30
9. Good Times, Bad Times 2:38
10. It’s All Over Now 3:25
11. 2120 South Michigan Avenue 2:47
12. Gotta Get Away 2:15

Lasă un răspuns