Dureri de spate dimineața și stare agitată toată ziua? Dacă îți sună cunoscut, cel mai probabil ai nevoie de o saltea nouă. Amenajarea dormitorului nu presupune doar alegerea și integrarea pieselor de mobilier, vine cu o responsabilitate mare în ceea ce privește definirea rutinei de somn. Este practic locul unde îți petreci cea mai mare parte din zi, unde îți reîncarci bateriile și te bucuri de intimitate. Așadar, totul trebuie gândit în detaliu, mai ales când vine vorba de alegerea saltelei.

Sunt multe variante pe piață – fiecare cu specificații și avantaje diverse, dar nu toate se pliază nevoilor tale în materie de confort și funcționalitate. Dacă vrei să afli câteva trucuri utile de achiziție, descoperă tot ce trebuie să știi în rândurile de mai jos.

De ce să alegi o saltea cu memorie?

Dacă ar fi să existe un clasament al saltelelor, în mod clar cele cu memorie s-ar afla în top. Au devenit populare tocmai datorită materialului care se mulează în funcție de forma corpului.

O saltea cu memorie oferă și alte beneficii – atât pentru calitatea somnului, cât și pentru sănătatea coloanei vertebrale. Iată doar câteva dintre ele:

  • Spuma absoarbe șocurile și reduce presiunea în jurul punctelor de contact, în special cea de la nivelul umerilor și șoldurilor. Nu este indicată, totuși, celor care dorm pe burtă sau pe spate.
  • Elimină transferul de mișcare, tocmai de aceea se potrivește de minune paturilor matrimoniale. Vei avea, așadar, mai multe șanse să ai un somn liniștit și neîntrerupt de zgomot.
  • Permite circulația adecvată a aerului și oferă o bună izolație termică. Riscul proliferării bacteriilor și apariției alergiilor este redus la minimum. Vei dormi într-un mediu mult mai sănătos și igienic.
  • Când te așezi pe o saltea cu memorie vei avea imediat senzația că patul te ia în brațe, tocmai datorită texturii moi și plăcute la atingere. De asemenea, te vei bucura de confort sporit pe tot parcursul nopții.

Pro și contra saltele cu spumă

Dacă te-ai hotărât să optezi pentru o saltea cu spumă ar trebui să iei în considerare și alte aspecte.

PRO:

  • Ține cont de istoricul tău medical, dar și de recomandările medicului specialist. Salteaua cu spumă poate fi potrivită pentru cei care au dureri articulare și musculare.
  • Facilitează aliniera naturală a coloanei vertebrale și oferă o senzație constantă de relaxare, tocmai datorită spumei cu memorie.
  • Dacă alegi un model premium, există șanse să te bucuri mulți ani de avantajele pe care le oferă. Spuma nu se deformează și nici nu își pierde proprietățile.

CONTRA:

  • S-ar putea să te obișnuiești un pic mai greu, mai ales dacă ai dormit mulți ani pe o saltea cu arcuri. Totuși, perioada de adaptare va dura câteva zile până la maxim o săptămână.
  • În general, saltelele cu spumă sunt mai scumpe decât cele tradiționale. Există și variante accesibile ca preț, dar trebuie să le cauți la producătorii potriviți.
  • Saltelele cu spumă au un miros specific, care poate deveni deranjant pentru cei sensibili. Totuși, dacă aerisești bine, va dispărea complet chiar și după câteva zile de la instalare.

Importanța saltelei cu arcuri

În cazul în care îți dorești ceva clasic, dar în același timp eficient, o saltea cu arcuri este exact ce ai nevoie.

Arcurile au un rol foarte important – oferă un suport adecvat coloanei vertebrale și facilitează circulația sângelui. De asemenea, previn acumularea de căldură și umiditate, ceea ce duce inevitabil la crearea unui ambient personalizat. Avantajele se resimt și mai mult în cazul arcurilor individuale – care oferă o izolare mai bună a mișcării și o adaptare mai precisă la forma corpului.

Încă mai stai pe gânduri în privința saltelei potrivite? Ține cont de sfaturile de mai sus și fă o investiție inteligentă!

Lasă un răspuns