Prea puțin spațiu în baie? Cel mai bun truc pe care îl poți aplica este să montezi o oglindă cu lumină LED. Este o soluție foarte practică, folosită atât pentru a maximiza efectul vizual, cât și pentru a conferi încăperii un aspect elegant.

Nu trebuie să fii specialist să poți monta corect o oglindă, dar trebuie să acorzi atenție câtorva detalii importante. Ce presupune mai exact procesul, dar și cum poți obține o baie în pas cu tendințele poți afla în rândurile de mai jos.

Alegerea oglinzii cu LED

Achiziția unei oglinzi cu LED nu a fost nicicând mai ușoară. Tot ce trebuie să faci este să ai în vedere următoarele aspecte:

  • Evaluează spațiul disponibil. Vezi cât loc există pe perete și ia în calcul inclusiv dimensiunile pieselor de mobilier. O oglindă prea mare s-ar putea să creeze un dezechilibru estetic. Situația se aplică și în cazul unui model de mici dimensiuni.
  • Ține cont de traficul din baie și alege o formă potrivită. Oglinzile sunt disponibile într-o varietate de opțiuni – dreptunghiulare, ovale sau pătrate. Pentru o familie numeroasă, cea mai bună alternativă ar fi una care să încadreze simultan mai mulți membrii.
  • Oglinda cu LED poate fi alimentată la rețeaua electrică sau printr-un cablu USB. Alimentarea la rețea oferă o luminozitate mai puternică, însă necesită o intervenție la nivelul pereților. Cel mai bine ar fi să apelezi la ajutorul unui specialist pentru a te asigura că funcționează corect.
  • Stabilește un buget corect. Fă o listă cu cei mai renumiți producători și alege-i doar pe cei care pot oferi rezultatele așteptate. Nu face rabat de la calitate – baia este locul unde te retragi pentru a te relaxa după o zi obositoare.
  • Optează pentru o oglindă baie multifuncțională, care oferă specificații suplimentare precum: dezaburire sau reglare a temperaturii de culoare. Vei avea posibilitatea, astfel, să-ți personalizezi rutina de îngrijire și să te bucuri de energie pozitivă încă de la primele ore ale dimineții.

Cum montezi oglinda cu LED

Cum montezi oglinda cu LED

Dacă te-ai hotărât în privința modelului, dar nu vrei să pierzi prea mult timp cu etapele de instalare, nu-ți face griji. Există câțiva pași care te vor ajuta să obții aspectul dorit și implicit să eficientizezi întreaga activitate:

  • În primul rând, asigură-te că locul unde va fi amplasată oglinda este curățat și nivelat corespunzător. De asemenea, e important să fie accesibil tuturor. În general, oglinda se montează deasupra lavoarului.
  • Testează în prealabil funcția LED și vezi dacă există suficient spațiu pentru a fi făcută conexiunea. În cazul unor posibile defecțiuni sau modificări, NU încerca să faci schimbări complexe la rețea pe cont propriu.
  • Verifică greutatea accesoriului și alege tipurile potrivite de dibluri. Ca să-ți fie mai ușor, citește instrucțiunile indicate de producător. Vezi care sunt punctele de fixare și folosește o bormașină cu percuție în cazul unei zidării dure.
  • Marchează punctele pe perete și folosește burghiul pentru a da găuri cu diametrul potrivit diblurilor. Fixează oglinda cu ajutorul șuruburilor furnizate. Strânge-le cu grijă, dar nu aplica prea multă presiune.
  • În final, asigură-te că totul se completează perfect și designul reflectă întocmai cerințele tale în materie de confort și funcționalitate. Eventual, optează din start pentru un dulăpior cu oglindă – este mult mai practic, mai ales în cazul băilor compacte.

Oglinda este fără îndoială accesoriul de care are nevoie orice baie. Asigură atât buna desfășurare a rutinei de îngrijire și completează  cu succes estetica generală. Modelele cu LED ies și mai mult în evidență – sunt moderne, sofisticate și ușor de montat. Tot ce trebuie să faci este să consulți cartea de instrucțiuni și să te bucuri de rezultat.

Alege și tu o oglindă cu iluminare LED și obține atmosfera dorită în baie!

Lasă un răspuns