Sărbătorile pascale reprezintă un prilej foarte bun pentru a îmbunătăți colaborarea cu angajații și implicit nivelul de productivitate. O atmosferă plăcută la locul de muncă facilitează o comunicare deschisă între departamente și reduce eventualele conflicte de interes. Paștele este o sărbătoare cu multă încărcătură emoțională, ceea ce ar trebui să se reflecte și asupra mediului de lucru. Cum poți spori practic starea de bine și implicit interacțiunea între colegi?

Una dintre cele mai bune modalități la care poți apela este achiziția de cadouri corporate.  Investiția îți va aduce avantaje diverse – atât din punct de vedere financiar, cât și al gradului de satisfacție profesională. Angajații tăi se vor simți mai fericiți și mai apreciați, ceea ce va duce inevitabil la obținerea rezultatelor profesionale. Totuși, ce fel de cadouri corporate există și de unde știi care sunt cele mai bune alegeri pentru compania ta? Câteva surse de inspirație poți descoperi în rândurile de mai jos.

Avantajele cadourilor corporate

Consecvența stă la baza relațiilor profesionale de lungă durată. Dacă vrei să-ți impresionezi plăcut angajații ar trebui să le oferi constant cadouri – reprezintă cele mai bune dovezi ale recunoștinței și respectului.

În plus, garantează o serie variată de avantaje:

  • Un cadou ales cu grijă poate transmite într-un mod original valorile și principiile business-ului tău. Devine o strategie eficientă de promovare la nivel intern. Angajații nu sunt doar resurse care te pot ajuta în atingerea succesului, ci piloni esențiali de clădire a unei reputații credibile în domeniu.
  • Cadourile se numără printre cele mai bune recompense pentru munca deosebită depusă. Astfel, motivează angajații și crește implicit șansa de a obține performanțe excelente pe viitor. Practic, le arăți că ești alături de ei, că îi susții și că apreciezi eforturile pe care le depun.
  • Obiceiul de a oferi este asociat de asemenea cu sporirea sentimentului de apartenență. Cu cât ești mai atent la nevoile angajaților, cu atât conexiunile între departamente se vor îmbunătăți. Mediul de lucru va inspira unitate, colaborare și nu în ultimul rând înțelegere.

3 idei de cadouri corporate pentru Paște

Acum că ai înțeles cât de important e să optezi pentru cadouri și haine personalizate ar trebui să te gândești și la câteva soluții potrivite contextului. Ca să creezi efectul dorit, ai nevoie de ceva unic, dar în același timp folositor. Alegerea trebuie făcută și în funcție de valorile business-ului, dar și de preferințele specifice ale angajaților. Nu poți achiziționa un cadou obișnuit, ci trebuie să vină în completarea credințelor echipei.

Dacă ai rămas în pană de inspirație, dar nu vrei să dai greș, iată câteva idei de cadouri perfecte pentru celebrare sărbătorilor pascale:

  1. Coșuri cu bunătăți – Nu ai cum să dai greș cu un cadou delicios. Orientează-te către pachete complete cu produse gourmet, cum ar fi ciocolată belgiană, brânzeturi fine sau vinuri spumante. Adaugă și un mesaj sincer din partea conducerii. Ține cont și de eventualitatea în care există persoane mai sensibile sau care prezintă anumite alergii. Dacă vrei să conferi inițiativei o doză de autenticitate poți aloca bugetul pentru cadouri pentru produse de la furnizori locali. Un coș cu dulciuri artizanale, miere locală sau produse de panificație în mod sigur va stârni zâmbete de bucurie.
  1. Haine personalizate – Imprimarea hainelor cu logo-ul companiei sau cu un text amuzant poate fi o strategie numai bună de a spori cooperarea. Angajații vor căpăta un aer profesional și vor contribui indirect la creșterea vizibilității companiei. Ai grijă, totuși, să optezi pentru un producător premium, care folosește doar materiale sustenabile. O astfel de colaborare nu numai că îți va oferi certitudinea unor haine foarte confortabile și calitative, dar va deveni un diferențiator pentru reputația ta. Cu cât te implici mai mult în cauze care contează, cu atât ai mai multe șanse să aduci reputației un avantaj în plus.
  1. Experiențe de neuitat – În ultimul timp, clasicele opțiuni au fost înlocuite de cadouri vacanță. E mult mai interesant să oferi persoanei în cauză șansa de a-și testa limitele sau de a petrece timp de calitate alături de cei dragi. În plus, este o dovadă că îi cunoști și că vii în susținerea hobby-urilor pe care le au. Așadar, ce-ai zice dacă ai înlocui clasicul carnețel personalizat cu un rucsac complet echipat pentru drumeție? Sau, în cazul în care în echipă există pasionați de gătit, ai la dispoziție truse cu ustensile pentru grătar. De Paște, mulți vor alege un picnic în natură sau o masă în aer liber, alături de familie.

Vrei să valorifici relațiile cu angajații într-un mod original? Cadourile personalizate reprezintă soluții pe termen lung, mai ales dacă le alegi cu grijă. E important să ții cont de valorile afacerii, dar și de atmosfera generală de la muncă. Surpriza trebuie să se adapteze membrilor echipei și să le răspundă întocmai nevoilor.

Nu te-ai hotărât încă? Ține cont de sfaturile de mai sus și fă-ți angajații fericiți!

Lasă un răspuns