Călătoria este o modalitate excelentă de a explora și de a experimenta diferite culturi, orașe și peisaje. Una dintre cele mai bune părți despre plecarea într-o călătorie este crearea coloanei sonore perfecte pentru fiecare moment.

Cu atât de multe genuri și stiluri disponibile, poate fi dificil să restrângi selecția muzicală. Iată primele 10 albume pe care să le ascult în timpul călătoriei:

Primul este The Sings de Fleet Foxes – un album care surprinde frumusețea naturii cu melodiile sale rustice și riff-uri de chitară populară.

Evocă un sentiment de liniște în timp ce rătăciți prin peisaje pitorești sau admirați priveliști uluitoare din vârful munților înzăpeziți.

Urmează Led Zeppelin IV – un album plin de hituri rock clasice, care vă va ține plin de energie atunci când vă confruntați cu drumurile lungi pe care le aveți.

10 albume de ascultat in timpul calatoriilor

„The Dark Side of the Moon” de Pink Floyd

Unul dintre albumele mele preferate pe care le ascult în timp ce călătoresc este „The Dark Side of the Moon” de Pink Floyd. Acest album din 1971 are o energie și un sunet unic pe care nu le-am găsit în nicio altă trupă.

Conține o gamă largă de emoții, de la angst la pace; îmi aduce atât confort, cât și emoție. Când ascult acest album, mă simt conectat cu muzica și cu eul meu interior, permițându-mi să reflectez asupra vieții pe parcursul călătoriei.

De asemenea, mă ajută să mă conectez cu diferite locuri pe care le vizitez; versurile îmi amintesc adesea de momente care au fost trăite de-a lungul călătoriei mele.

Secțiunile instrumentale sunt unele dintre părțile mele preferate – preiau starea de spirit ca o adiere de la o fereastră deschisă.

„Abbey Road” de The Beatles

Călătoria pentru mine devine și mai plăcută atunci când am un album de ascultat în călătorie. Albumul meu preferat pe care să-l ascult în timp ce călătoresc este „Abbey Road” al trupei Beatles.

Din coperta sa emblematică, înfățișând trupa mergând pe o stradă aglomerată din Londra, ascultarea acestui album îmi aduce mereu amintiri din călătoriile și experiențele mele în străinătate.

Beatles sunt cunoscuți ca una dintre cele mai influente trupe din istorie, „Abbey Road” fiind considerat unul dintre cele mai bune albume ale lor.

Este plin de hituri clasice precum „Come Together” și „Here Comes The Sun” care îmi aduc instantaneu un zâmbet pe buze de fiecare dată când le aud.

Fiecare melodie are, de asemenea, propria sa poveste unică în spate, ceea ce face pentru începuturi grozave de conversație în timpul călătoriilor lungi.

„Rumours” de Fleetwood Mac

Întotdeauna am găsit bucurie în a asculta muzică în timpul călătoriilor. Există ceva special în a descoperi locuri noi și a auzi un cântec familiar la radio.

Unul dintre albumele mele preferate pe care le ascult în timp ce călătoresc este Fleetwood Mac’s Rumours. Lansat în 1977, acest album a trecut testul timpului ca fiind unul dintre cele mai populare albume lansate vreodată.

Sunetul de pe Rumors este cu adevărat atemporal și mă trezesc adesea pierdut în melodiile sale frumoase și versurile puternice, indiferent de țara pe care o vizitez sau de câte decenii au trecut de la lansare.

Din această cauză, a devenit o parte esențială a coloanei sonore de călătorie de-a lungul anilor.

Indiferent dacă merg într-o excursie cu prietenii sau călătoresc din oraș în oraș singur, există întotdeauna suficientă energie în cântece precum „Dreams” și „Go Your Own Way” pentru a mă face să mă simt inspirat ore în șir.

„Kind of Blue” de Miles Davis

Ori de câte ori caut un album pe care să-l ascult în timpul călătoriei, mă întorc mereu la „Kind of Blue” de Miles Davis.

Acest disc iconic de jazz a fost un clasic de zeci de ani și continuă să ofere swing melodic și riffuri de pian care mă fac să simt că am lumea la îndemână.

Ascultând-o, mă îndepărtează de viața de zi cu zi; tempo-ul optimist îmi permite să mă îndrept mai ușor în propriile mele gânduri. De asemenea, ușurarea muzicii mă împiedică să fiu frustrat de orice întârzieri în călătoria mea.

Frumusețea acestui album este simplitatea lui; fiecare melodie reuseste sa trezeasca un sentiment de nostalgie fara a necesita prea multa atentie sau concentrare.

Nu este niciodată copleșitor sau intruziv, ceea ce mă ajută să mă țin calm în timpul călătoriilor lungi în locuri necunoscute.

„Hotel California” de The Eagles

Când mă gândesc la un album pe care să îl ascult în timp ce călătoresc, primul care îmi vine în minte este „Hotel California” de The Eagles.

Lansat în 1976, este un adevărat clasic și rezista testului timpului. Cu amestecul său de sunete rock, folk-rock și country-rock, acest album te poartă într-o călătorie de la început până la sfârșit.

Cântecele curg împreună fără efort, așa cum fiecare melodie a fost scrisă pentru următoarea. Prezintă unele dintre cele mai cunoscute hituri ale lor, cum ar fi „New Kid In Town” și „Life In The Fast Lane”, dar și câteva pietre prețioase mai puțin cunoscute precum „Try And Love Again” și „The Last Resort”.

Aceste piese invocă un sentiment de nostalgie la care mulți oameni se pot raporta, indiferent de unde sunt sau câți ani au.

„Thriller” de Michael Jackson

Călătoria este o experiență care poate fi adesea magică, dar există momente de oboseală. Pentru a-mi menține moralul, îmi place să ascult albume care evocă sentimente și oferă consistență.

Albumul meu preferat pentru orice călătorie este „Thriller” de Michael Jackson. Muzica de pe acest album este atât de captivantă! Fiecare cântec mă face să dansez, iar instrumentele mă iau.

Ascultând piese precum „Beat It”, „Billie Jean” și „Thriller” mă fac să mă simt plin de energie și pregătit pentru aventură în timp ce călătoresc oriunde mă duce viața.

Cu versuri despre dragoste, dans, mister și groază – sunt mereu uluit cu fiecare ascultare a acestui album uimitor.

„Back in Black” de AC/DC

Când vine vorba de albume de ascultat în timpul călătoriilor, nu există niciunul mai perfect decât „Back in Black” de AC/DC.

Acest album iconic a fost lansat în 1980 și a devenit un clasic absolut pentru fanii rock din întreaga lume. Este o modalitate grozavă de a te antrena pentru orice călătorie, cu riff-urile sale puternice și versurile puternice care îți cer atenția de la început până la sfârșit.

Nu numai că muzica îți oferă o adrenalină, dar lucrarea de artă emblematică a unui sicriu cu un fulger pictat pe el creează starea de spirit perfectă pentru orice călătorie.

Albumul se deschide cu una dintre cele mai grozave melodii făcute vreodată, „Hells Bells”, care vă atrage imediat atenția cu tobele sale și sunetul clopotelor bântuitor.

Apoi urmează „Shoot To Thrill”, care se referă la a trăi viața la limită și a-și asuma riscuri calculate – lucru pe care toți călătorii îl pot identifica și ei.

„Nevermind” de Nirvana

Nevermind by Nirvana este unul dintre cele mai bune albume de ascultat în timp ce călătorești. Lansat în 1991, a fost un album revoluționar pentru vremea lui și se menține și astăzi.

Cu clasice precum „Smells Like Teen Spirit” și „Come As You Are”, acest album cu siguranță va energiza ascultătorul în orice situație în care se află.

În plus, amestecul său de grunge rock și rock alternativ îi oferă un sunet eclectic care ar fi perfect pentru orice călătorie.

Versurile lui Nevermind adaugă, de asemenea, profunzime și sens experienței. Ei spun adesea povești despre necazurile vieții care pot fi legate de propriile noastre vieți, indiferent cât de diferite ar părea la suprafață.

Ne servește ca o modalitate de a ne conecta cu noi înșine în timp ce explorăm locuri noi sau le revedem pe cele vechi.

„Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” de The Beatles

Când mă gândesc la albume pe care să le ascult în timpul călătoriei, există unul care îmi vine instantaneu în minte: „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” de The Beatles.

Acest album iconic este acompaniamentul perfect pentru orice călătorie, deoarece peisajele sale sonore diverse și versurile captivante transportă ascultătorul într-o aventură psihedelică prin spațiu și timp.

Indiferent dacă călătoriți aproape sau departe, „Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” va adăuga o întorsătură incitantă călătoriilor tale.

Traseul de deschidere dă un ton strălucitor și înălțător cu energia sa capricioasă, punându-vă într-o dispoziție fără griji înainte de a începe călătoria.

„Born in the U.S.A.” de Bruce Springsteen

Mi se pare că unul dintre cele mai esențiale albume de ascultat în timpul călătoriei este „Born in the U.S.A” al lui Bruce Springsteen.

Acest album a fost un clasic de la lansarea sa în 1984, iar atemporalitatea lui este adevărată astăzi. Puterea cuvintelor și muzicii lui Bruce nu reușește să mă aducă înapoi la vremuri mai simple.

Ascultarea acestui album în timp ce sunt în mișcare îmi face întotdeauna călătoriile mai plăcute și înălțătoare.

Cântecele de pe acest album sunt un imn pentru speranță, forță și visuri urmărite – toate temele care se potrivesc perfect cu orice călătorie sau aventură pe un teritoriu necunoscut.

Ceea ce îmi place la ea este cât de triumfător se simte; fiecare cântec mă inspiră un sentiment de posibilitate și optimism pe măsură ce călătoresc pe propriul meu drum în viață.

Lasă un răspuns