Muzica indie a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani, datorită sunetului său fresh și inovator, care îmbină elemente de rock, pop și folk. Dacă îți place muzica indie sau dacă vrei să descoperi noi trupe, iată câteva sugestii de trupe indie noi care merită atenția ta.

Prima trupă pe care trebuie să o asculți este The Marías, o trupă din Los Angeles care a reușit să cucerească publicul cu sunetul lor de indie pop și R&B. Cu un stil muzical care îmbină sunete de chitară și elemente de jazz, The Marías te vor cuceri cu piesele lor inovatoare și emoționante precum „Cariño” și „ABQ„.

O altă trupă nouă care merită atenția ta este The Staves, o trupă din Anglia care a reușit să atragă atenția publicului cu sunetul lor de indie folk. Cu o armonie vocală uimitoare și versuri sincere, The Staves îți vor cuceri inima cu piese precum „Good Woman” și „Paralysed„.

În plus, trebuie să acorzi atenție și trupei Sun June, o trupă din Austin, Texas, care a reușit să impresioneze criticii muzicali cu sunetul lor de indie rock și pop. Piesele lor precum „Singing” și „Everything I Had” sunt pline de emoție și vorbesc despre dragoste și pierdere într-un mod sincer și profund.

Nu poți să ignori nici trupa Low Island, o trupă din Oxford, Marea Britanie, care a reușit să atragă atenția publicului cu sunetul lor de indie dance. Piesele lor precum „Don’t Let the Light In” și „Feel Young Again” sunt perfecte pentru petreceri și te vor face să dansezi pe ringul de dans.

În final, trebuie să asculți și muzica trupei Beach Bunny, o trupă din Chicago, care a reușit să cucerească publicul cu sunetul lor de indie punk. Piesele lor precum „Promises” și „Cloud 9” sunt pline de energie și emoție și te vor face să te simți puternic și încrezător.

Alte trupe de muzica Indie

Cuco

Cuco este o trupă de muzică indie cu sediul în Los Angeles, California, care face furori din 2016. Formată de Omar Banos, grupul este format din chitariști și vocaliști precum Stefanie „Stef” Frausto, Mauricio „Travy Travis” și trupe secundare din toate peste lume. Sunetul lor combină melodii pop de vis cu un indiciu de ritmuri inspirate de jazz pentru a crea o atmosferă luxuriantă.

Cuco a lansat trei EP-uri și un album de lungă durată intitulat Para mi. Albumul a fost lansat în 2019 și a prezentat single-ul Summertime Hightime, care a devenit rapid cel mai cunoscut hit al lor.

Muzica trupei atinge adesea subiecte legate de durerea de inimă și auto-descoperirea în timp ce explorează teme de iubire și acceptare în cadrul unei comunități Latinx.

Peach Pit

Peach Pit este o trupă de muzică indie care a luat cu asalt lumea muzicii indie. Trupa, formată din Neil Smith, Peter Wilton, Mikey Pascuzzi și Christopher Vanderkooy, a lansat două albume de studio în ultimii doi ani, cu un succes comercial masiv. Albumul lor de debut „Being So Normal” a fost un iubit al criticilor și le-a câștigat o mare apreciere atât de la fani, cât și de la critici. A prezentat single-uri de succes precum „Sweet FA”, „Drop the Guillotine” și „Black Licorice”, care au ajuns în diferite topuri din întreaga lume.

De atunci, trupa și-a continuat primul album foarte apreciat cu efortul al doilea, „You & Your Friends”, în 2019, care a devenit una dintre cele mai populare lansări ale anului.

Claud

Claud este un duo indie pop din Los Angeles, California. Sunt cunoscuți mai ales pentru versurile lor identificabile și atrăgătoare, precum și pentru sunetul lor unic – o combinație de sintetizatoare blânde, voci de vis și chitare strălucitoare. Membrii lui Claud, artiștii Claudia și Josh, fac muzică împreună de când erau iubiți de liceu.

EP-ul lor de debut a fost lansat în vara lui 2019, cu cinci piese care le-au câștigat rapid fani din întreaga lume. Cea mai cunoscută melodie a lor „Cuff Your Jeans” este despre a fi mulțumit cu cine ești, indiferent de defectele tale. Este o piesă care se simte bine, care le-a dat multor ascultători speranță de a fi ei înșiși, fără a-și face griji cu privire la modul în care îi percep alții.

Girl in Red

Girl in Red este o trupă indie pop din Norvegia, compusă din solistul și compozitorul Marie Ulven. Sunetul ei a fost descris drept pop de dormitor cu chitare zgomotoase, sintetizatoare de vis și melodii vocale molipsitoare.

Muzica lui Ulven este un amestec de folk, emo-pop și rock alternativ, pe care ea le combină poetic pentru a-și înfățișa cele mai intime gânduri despre durerea, acceptarea de sine și alte aspecte ale vieții sale într-un mod autentic.

Ulven este cunoscută pentru că a scris majoritatea melodiilor ei în timp ce stă întinsă în pat în nopțile în care nu putea dormi din cauza anxietății sau a despărțirilor.

EP-ul ei de debut a fost lansat în 2018, numit „capitolul 1”, cu momente importante precum „fete” și „vreau să fiu prietena ta”.

Wallows

Wallows este o trupă de muzică indie din Los Angeles, California, care a fost înființată în 2017. Formația este formată din solistul și chitaristul Dylan Minnette, bateristul Braeden Lemasters și basistul/clapeista Cole Preston.

Acest trio a produs unele dintre cele mai interesante muzică de pe scena indie de la formarea lor. De la EP-ul lor de debut Spring până la cel mai recent hit al lor single „Are You Bored Yet?” Wallows oferă în mod constant un sunet care îmbină rock alternativ de vis cu sensibilitățile pop.

De asemenea, au cântat la multe festivaluri renumite, cum ar fi Coachella și Lollapalooza, în timp ce colaborează cu artiști precum Clairo și blackbear pe parcurs.

Albumul lor de debut, foarte așteptat, Nothing Happens a apărut în 2019, pentru a avea recenzii excelente; a prezentat talentele individuale ale fiecărui membru și influențele unice într-un singur corp de lucru coeziv.

În concluzie

Există multe trupe indie noi care merită atenția ta. The Marías, The Staves, Sun June, Low Island și Beach Bunny sunt doar câteva dintre trupele care îți vor cuceri inima cu sunetul lor fresh și inovator. Ascultă-le muzica și descoperă o lume plină de creativitate și inovație.

Lasă un răspuns