Cele mai cunoscute și utilizate instrumente muzicale din lume

Instrumentele muzicale sunt una dintre cele mai importante componente ale muzicii și au fost utilizate de-a lungul timpului pentru a crea sunete unice și captivante.

În acest articol, vom explora cele mai cunoscute și utilizate instrumente muzicale din lume și vom discuta despre istoria și caracteristicile lor unice.

De la chitara electrică și bateria modernă la flautul tradițional și koto-ul japonez, aceste instrumente sunt esențiale pentru producția de muzică într-o varietate de genuri și stiluri.

Vom discuta și despre modul în care aceste instrumente s-au dezvoltat de-a lungul timpului și cum au influențat muzica și cultura pop.

De asemenea, vom explora și cum se utilizează aceste instrumente în diferite genuri muzicale, de la rock și pop la jazz și muzică tradițională.

Vom discuta, de asemenea, despre cum să alegeți instrumentul potrivit pentru tine și cum să începeți să învățați să cântați.

1. Chitară

Alegerea chitarei ca instrument este o decizie incredibil de interesantă. Este unul dintre cele mai populare instrumente muzicale care poate fi învățat și savurat de oameni de toate vârstele, ceea ce îl face o alegere excelentă, indiferent de nivelul la care începeți.

Cu sunetul său versatil și capacitatea de a cânta acorduri, modele de zbârcire, melodii și multe altele, este un instrument perfect pentru a crea muzică cu alții sau pur și simplu pentru a canta pe cont propriu.

Atunci când îți alegi chitara există câțiva factori importanți de luat în considerare, cum ar fi dimensiunea, tipul de corzi (acustice sau electrice) și calitatea lemnului folosit în construcție.

Bugetul tău va juca, de asemenea, un rol în restrângerea opțiunilor tale. Odată ce ați decis ce tip este potrivit pentru dvs., obțineți câteva sfaturi de la jucători experimentați, care vă pot oferi sfaturi despre cum să alegeți o chitară cu sunet bun, care să se încadreze în bugetul dvs.

2. Pian

Când vine vorba de învățarea unui instrument, pianul este o alegere excelentă. Nu numai că oferă o gamă largă de posibilități muzicale, dar este și satisfăcător și relativ ușor de învățat.

Când alegeți pianul, începeți prin a lua în considerare bugetul dvs. Un pian acustic este mai scump decât o tastatură electronică, dar va oferi o calitate mai bună a sunetului și o experiență mai autentică.

Dacă aveți un buget redus, luați în considerare să căutați instrumente folosite sau să închiriați unul până când vă puteți permite să-l cumpărați pe al dvs. După ce te-ai decis ce tip de pian să iei, începe să cercetezi profesorii, astfel încât să ai cea mai bună șansă de a găsi pe cineva care se potrivește nevoilor și obiectivelor tale ca student.

Luați în considerare factori precum mediul educațional, stilul de predare, familiaritatea cu diferite genuri de muzică, disponibilitatea pentru lecții și costul înainte de a lua decizia finală.

3. Tobe

A învăța să cânți la tobe poate fi o experiență interesantă și plină de satisfacții. Unul dintre primii pași în a învăța cum să cânți este alegerea instrumentului potrivit.

Există multe mărci, modele și dimensiuni diferite de tobe, așa că este important să alegeți unul care se potrivește nevoilor dvs. Atunci când selectați un set de tobe, luați în considerare factori precum prețul, materialul utilizat și caracteristicile oferite.

De exemplu, dacă abia sunteți la început, s-ar putea să nu fie înțelept să investiți într-o configurație de tobe de vârf; cu toate acestea, calitatea poate afecta calitatea sunetului, așa că asigurați-vă că căutați ceva cu măiestrie bună.

Odată ce v-ați decis ce tip de kit de tobe să cumpărați, este timpul să începeți să învățați cum să cântați. Deși există multe resurse disponibile online sau prin lecții private cu un instructor profesionist, deținerea unor cunoștințe de bază despre tehnicile de joc vă va ajuta să mergeți cu piciorul bun.

4. Flaut

Alegerea instrumentului potrivit pentru flaut poate fi un proces dificil. Indiferent dacă vă cumpărați primul flaut sau îl înlocuiți pe unul vechi, există câteva lucruri cheie de luat în considerare.

În primul rând, calitatea instrumentului este primordială; dacă cumpărați un flaut prost făcut, acesta nu va produce un sunet bun și va îngreuna cântatul.

În al doilea rând, asigură-te că dimensiunea noului tău flaut se potrivește nevoilor tale; există diferite dimensiuni disponibile pentru jucătorii cu dimensiuni diferite ale mâinilor.

În cele din urmă, gândiți-vă dacă doriți să cumpărați un model pe bază de metal sau pe bază de lemn – ambele au propriile beneficii și dezavantaje.

Odată ce ți-ai ales noul flaut, este timpul să înveți cum să cânți! Începeți prin a vă familiariza cu elementele de bază, cum ar fi plasarea degetelor și controlul respirației.

5. Vioară

Alegerea instrumentului potrivit este un pas cheie în începerea să cânte muzică. Vioara, în special, este o opțiune excelentă pentru cineva care caută să învețe un instrument cu coarde.

Are un sunet atemporal care a fost prezentat în mod proeminent atât în muzica clasică, cât și în cea populară de-a lungul istoriei sale.

În plus, învățarea viorii poate fi, de asemenea, destul de ușor de gestionat chiar și atunci când cineva este la început, deoarece există mulți profesori cu înaltă calificare disponibili pentru a-i ajuta pe începători în călătoria lor cu acest instrument frumos.

Când vine vorba de începerea efectivă a cântării la vioară, este important să găsești timp pentru exersare și dedicare. A avea sesiuni regulate de antrenament nu numai că îl va ajuta pe student să rămână motivat, dar îl va ajuta și să progreseze mai repede decât dacă ar fi lăsat singur.

6. Saxofon

Saxofonul este un instrument incredibil de special. Spre deosebire de alte instrumente de suflat din lemn, are un sunet unic și distinct, care poate fi auzit în jazz, blues, pop și multe altele.

Pentru oricine care caută să adauge o nouă dimensiune vieții lor de a crea muzică, să învețe saxofonul este o alegere excelentă. Este un instrument foarte expresiv și poate fi cântat în multe moduri și setări diferite.

Când te gândești să adaugi saxofonul în călătoria ta muzicală, este important să faci câteva cercetări despre cum să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine.

În funcție de nevoile tale individuale ca muzician, există diferite tipuri de saxofoane disponibile: soprano, alto, tenor și bariton fiind cele mai comune.

Există, de asemenea, modele ușor diferite în cadrul fiecărui tip de saxofon: Selmer Mark VI sau Yamaha YAS 62 de exemplu.

7. Clarinet

Alegerea clarinetului ca instrument poate fi o decizie dificilă la început, dar este una care va deschide lumi noi și interesante ale muzicii.

Fiind un instrument relativ simplu care a existat de secole, învățarea cum să cânți la clarinet poate oferi ore de divertisment în timp ce dezvoltă abilități precum disciplina, practica și creativitatea.

Pentru a începe să înveți acest instrument frumos necesită o cercetare și o pregătire inițială.

În primul rând, este important să găsești un clarinet de bună calitate, care să se potrivească confortabil în mâinile tale. De asemenea, ar trebui să aibă o calitate bună a tonului, astfel încât să nu vă descurajați când vă redați notele.

În plus, să te simți confortabil cu degetul va necesita timp și răbdare; a avea resursele potrivite, cum ar fi un instructor sau videoclipuri online, poate ajuta la simplificarea acestui proces pentru începători.

8. Trompetă

Trompeta este un instrument incredibil de versatil, capabil să cânte o mare varietate de stiluri muzicale de la jazz la clasic.

De asemenea, este relativ ușor de învățat în comparație cu alte instrumente și poate fi preluat relativ rapid cu câteva ore de practică.

Dacă ești interesat să înveți cum să cânți la trompetă, atunci iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare înainte de a te scufunda.

Mai întâi, gândește-te la ce fel de muzică vrei să poți cânta la trompetă. Diferite trompete au tonuri și capacități diferite – vrei ceva mai potrivit pentru jazz cu energie ridicată sau ceva mai moale pentru clasică?

Odată ce știți acest lucru, vă va fi mai ușor să selectați instrumentul și accesoriile, cum ar fi muștii și muștii, care vă vor ajuta la modelarea sunetului.

9. Harpă

Alegerea instrumentului de harpă poate fi copleșitoare, mai ales dacă nu ai mai cântat niciodată. Există diferite tipuri de harpe, de la harpe cu pedale de concert până la harpe lap și toate celelalte.

Luați în considerare dimensiunea, costul și spațiul disponibil pentru depozitarea instrumentului atunci când faceți alegerea. O harpă de poală este grozavă pentru începători, deoarece este mică și portabilă; cu toate acestea, o harpă cu pedale poate fi mai potrivită pentru jucătorii mai avansați, deoarece gama sa este mai largă și există mai multe opțiuni pentru tehnici precum glissandi.

Odată ce ați făcut selecția unui instrument potrivit, este important să găsiți un profesor cu experiență care vă poate ajuta să vă ghideze prin tehnica adecvată pe măsură ce învățați să cântați.

10. Violoncel

Alegerea de a învăța violoncelul poate fi o decizie descurajantă, mai ales pentru cei nou în muzică. Există câteva puncte cheie de care trebuie să țineți cont atunci când alegeți instrumentul.

În primul rând, înțelegeți ce tip de sunet doriți să facă violoncelul. Diferitele dimensiuni de violoncel produc sunete diferite, la fel ca și tipurile de lemn utilizate în construcția sa.

În al doilea rând, uită-te la cât de confortabil este instrumentul pentru tine și pentru a cânta. Asigurați-vă că corpul se ține perfect de piept, în timp ce lăsați suficient spațiu pentru ca brațele să se miște liber atunci când vă jucați.

Și, în sfârșit, investigați ce fel de accesorii pot fi necesare, cum ar fi colofoniu sau suport pentru umeri, care vor ajuta la învățarea mai ușoară pe parcurs.

Odată ce ți-ai ales instrumentul perfect, este timpul să înveți cum să-l cânți!

Concluzie

Alegerea instrumentului potrivit poate fi o sarcină descurajantă, mai ales când există atât de multe opțiuni disponibile. Pentru a începe, este important să vă gândiți la ce fel de muzică doriți să învățați cum să cântați și apoi să vă restrângeți opțiunile.

De exemplu, dacă ești interesat de muzica clasică, atunci pianul sau vioara ar fi o opțiune excelentă pentru tine. Dacă preferi genuri mai moderne precum rock și pop, chitara electrică sau tobe s-ar potrivi mai bine stilului tău.

De asemenea, este important să luați în considerare elemente practice, cum ar fi costul, portabilitatea, cerințele de spațiu etc., înainte de a lua o decizie în cunoștință de cauză asupra instrumentului care este cel mai bun pentru dvs.

Odată ce ai ales un instrument care se potrivește intereselor și nevoilor tale și ai achiziționat unul de-al tău (sau împrumutat de la cineva), următorul pas este să înveți cum să-l cânți!

Lasă un răspuns