În 1986, stadionul Wembley din Londra a găzduit unul dintre cele mai memorabile concerte din istoria muzicii: concertul reginei Queen.

Această legendă a rock-ului mondial și-a adunat fanii în număr de peste 70.000 pentru a oferi cea mai extraordinară performanță din cariera sa.

Astăzi, vom călători înapoi în timp pentru a descoperi povestea din spatele concertului, care a devenit un punct de referință pentru muzica rock și o marcă importantă în istoria pop culture-ului.

Momentul de deschidere cu Status Quo

Momentul de deschidere cu Status Quo a fost unul extrem de așteptat în cadrul concertului Queen Live at Wembley Stadium din 1986. După o introducere impresionantă de la Brian May, cei de la Status Quo au urcat pe scenă pentru a-și face debutul în România.

Publicul a fost extrem de entuziasmat să-i vadă pe cei de la Status Quo și să se pregătească astfel pentru prestația memorabilă a trupei Queen.

Cu hit-uri precum “Rockin’ All Over the World” și “Whatever You Want”, cei de la Status Quo au reușit să creeze o atmosferă deosebită în sala Palatului.

Momentul de deschidere cu Status Quo a fost doar începutul unui concert care a rămas în istoria muzicii ca una dintre cele mai epice prestații live din toate timpurile.

Piesa de debut a trupei Queen la concert

Momentul de debut al trupei Queen la concertul lor legendar din 1986 a fost unul cu adevărat special. Inconfundabila voce a lui Freddie Mercury a făcut să răsune până în vârful stadionului Wembley atunci când au început să cânte „One Vision„.

Acest hit a fost lansat cu doar un an înainte, dar cu toate acestea, fanii l-au primit cu mult entuziasm și nu au putut sta pe scaune.

Cu chitarele lui Brian May, basul lui John Deacon și bateria lui Roger Taylor, trupa a dat startul unui spectacol muzical care urma să rămână în istorie.

Acest moment a reprezentat un punct de cotitură în turneul lor european și i-a făcut să realizeze că acel concert avea să fie unul memorabil pentru mulți ani de acum înainte.

Bilete pentru concertul Queen de la Wembley în 1986

Cumpărarea biletelor pentru concertul Queen de la Wembley în 1986 a fost o aventură pentru fanii trupei. Cu toate acestea, dorința de a asista la un concert atât de important i-a făcut să nu renunțe.

În cele din urmă, biletele s-au epuizat rapid, iar mulți fani au ajuns să le cumpere de la piețele negre sau să fie nevoiți să-l urmărească de la distanță.

Cu toate acestea, chiar și astăzi, cei care au cumpărat bilete pentru concertul Queen de la Wembley în 1986 își amintesc cu drag acea seară magică în care trupa lor preferată a impresionat audiența cu prestația lor desăvârșită.

Concertul memorabil Live Aid din 1985

Concertul Live Aid din 1985 a fost un moment memorabil al istoriei muzicii, iar Queen a fost una dintre trupele care au făcut spectacolul de neuitat.

În urma prestației lor impecabile, aceștia au fost desemnați consensul MVP. Dar concertul Live Aid a fost doar unul dintre evenimentele importante care au avut loc pe stadionul Wembley din Londra.

Cu doar un an înainte, în 1984, stadionul a fost gazda unui celebru concert rock susținut de trupa Status Quo. Mii de fani au umplut stadionul, iar aceasta a fost doar încă o dovadă a faptului că evenimentele muzicale de pe acest stadion vor rămâne mereu în istoria muzicii.

Astfel, concertul Queen la Wembley din 1986 este cel mai celebru și mai îndrăgit concert rock susținut pe acest stadion.

Filmarea concertului Queen la Wembley în 1986

În 1986, concertul Queen LIVE at Wembley Stadium a fost unul dintre cele mai memorabile și epice momente din istoria muzicii rock. Pe lângă impactul live, spectacolul a fost filmat și mai târziu lansat pentru fanii trupei Queen la nivel global.

Această filmare – Queen at Wembley – nu a fost doar o simplă înregistrare a unui concert obișnuit, ci o reprezentare impresionantă a artiștilor în timp ce au pus în scenă un spectacol inegalabil pentru fanii lor.

În urma concertului LIVE Aid din 1985, prestigiosul stadion Wembley nu mai fusese gazda unui asemenea concert de proporții și a fost un moment unic pentru trupa Queen, reușind să adune sute de mii de spectatori.

Iar filmul Queen at Wembley a înregistrat toată amploarea evenimentului, devenind un document incontestabil al talentului și energiei trupei.

Audiție de 150.000 de spectatori în doar două zile

În ceea ce privește audiția de la concertul Queen de la Wembley din 1986, numerele sunt impresionante. În doar două zile, peste 150.000 de spectatori s-au adunat pe stadion, dornici să asculte muzica inimitabilă a unei trupe care se afla la apogeu.

A fost o prestație live memorabilă, care a rămas în istorie drept una dintre cele mai bune concerte din toate timpurile. Fanii erau elenați, iar energia emanată de pe scenă era contagioasă, deoarece Freddie Mercury și colegii săi au reușit să-și transforme publicul într-o mare comunitate muzicală.

Concertul Queen la Wembley a fost indubitabil un eveniment de neuitat.

Articol de colecție din muzica vintage

La mai bine de treizeci de ani de la concertul memorabil Queen de la Wembley din 1986, fanii trupei pot să-și amintească acea noapte magică cu un nou articol essential pentru colecția lor de muzică vintage.

DVD-ul concertului este acum disponibil, astfel încât toți fanii trupei să poată trăi din nou acea experiență uimitoare în fața publicului de o sută de mii de oameni.

În plus, această ediție de colecție include și un interviu inedit cu membrii trupei, pentru a-ți oferi o perspectivă unică și profundă asupra acelei nopți istorice.

Dacă ești un fan înfocat al Queen sau doar un pasionat de muzica vintage, acest articol de colecție nu trebuie să-ți lipsească!

Declarația iconică a lui Brian May despre concertul de pe Wembley

Într-o conferință de presă, Brian May a făcut o declarație iconică despre concertul legendă de pe Wembley din 1986. Pentru el și pentru trupa Queen a fost apogeul carierei lor, iar Freddie Mercury a strălucit ca întotdeauna.

May a recunoscut că evenimentul a fost un miracol creat de talentul extraordinar al lui Freddie. Concertul a fost unul dintre cele mai memorabile în istorie, iar scena a fost plină de energie și de prezența charismatică a lui Freddie Mercury.

ste evident că Queen a fost în apogeul lor ca trupă, iar cei care au prins locuri la concertul din Wembley au avut o experiență de neuitat într-unul dintre cele mai mari evenimente din istorie.

Trupa Queen la apogeu în 1986

În 1986, trupa Queen a ajuns la apogeu-ul carierei lor muzicale. Acesta a fost anul în care au susținut acel concert memorabil la Wembley, unde au fost aplaudați de către 150.000 de fani entuziaști. Queen a reușit să cucerească publicul cu vocea fermecătoare a lui Freddie Mercury, iar chitara lui Brian May a fost la fel de impresionantă ca întotdeauna.

În acel moment, Queen era în postura de una dintre cele mai bune trupe rock din lume și erau așteptați cu nerăbdare la fiecare concert pe care îl dădeau.

Anul 1986 a fost cu adevărat un moment marcat în istoria muzicii, iar Queen a fost acolo ca să demonstreze că sunt cu adevărat legende vivante ale rock-ului.

Una dintre cele mai memorabile prestații live din istorie

Nu există muzică fără amintiri, iar concertul Queen la Wembley din 1986 este una dintre cele mai memorabile prestații live din istorie, care rămâne vie în amintirile a milioane de fani.

În acea seară, Freddie Mercury, Brian May, John Deacon și Roger Taylor au cucerit publicul cu interpretările lor incredibile și energia lor de neoprit.

Pe 20 de minute, au reușit să își facă loc în inimile a 150.000 de oameni, transformând concertul de la Wembley într-o experiență unică, memorabilă și emoționantă pentru toți cei prezenți acolo și pentru cei care încă se mai uită la filmările live.

Această prestație a trupei Queen a fost într-adevăr una dintre cele mai importante momente din istoria muzicii, care a avut un impact inegalabil asupra fanilor și asupra întregii comunități muzicale.

Lasă un răspuns